Осем начина да преодолеем страха от шофиране

Сподели:
  1. Да не се разсейваш – Изглежда привлекателно да водиш хубав разговор докато шофираш, но остави това за по-нататък. Трябва да насочиш цялото си внимание върху своето шофиране. Няма нищо лошо в началото да не следите задълбочено разговора на своите приятели. 

  2. Да мислиш по-малко – Както във всяко действие, разумът    може да ти изиграе лоша шега. Концентрирай се върху своите действия, а не върху своите мисли и ще видиш, че всичко ще се получи много по-лесно.

  3. Добий рутина – Създайте си практическа рутина и излизайте да карате всеки ден. Карайте определено време, примерно от 15 минути до 1 час. Ако можете в началото избягвайте пиковите часове.
  4. Започни с познати пътища – Ако искаш да преминеш всичко от първия опит, първо трябва да убедиш себе си, че ще успееш. Започни с пътища, които познаваш и го прави през всичките дни. Когато си вече сигурен в тях, продължи със следващите. Така ще придобиеш увереност и ще изчезне страхът. 

  5. Напредвайте във вашия прогрес – Като придобиете рутина, продължавайте да се подобрявате всеки ден. Предизвиквайте себе си да преодолявате по едно ново стъпало всеки път, но без да прекалявате.

  6. Не бъдете прекалено критични към себе си – Със сигурност слушате много хора, които казват колко бързо са се научили да карат. На всеки човек му отнема различно време, за да се научи да кара добре. Допускането на една или друга грешка е част от обучението. Така че бъдете търпеливи, докато се учете. 

  7. Контролирайте негативното си мислене – Това е нещо, което трябва да се научиш да правиш във всеки един аспект от твоя живот, и особено когато си зад волана. Ако позволиш на негативното ти мислене да доминира, страхът вътре в теб ще нарасне. Със страх нито можеш да напреднеш, нито да се научиш на каквото и да било. Когато усетиш, че не можеш да го постигнеш, спомни си къде си бил преди и къде си в момента. Не си напреднал много? Тогава не губи волята и продължи напред. 

  8. Търси хора, които ти придават увереност – Най-важното винаги, когато започваш някакъв нов етап, е да заобиколиш себе си с хора, които ти вдъхват увереност. В случая, когато се учиш да караш, позволи само хора, с които се чувстваш комфортно да ти помагат. Пред които не се страхуваш да сбъркаш.

 

 

    

 

Ако прилагате тези съвети, докато шофирате, всичко ще бъде много по-лесно.     

 
 

РАБОТНО ВРЕМЕ

ВСЕКИ РАБОТЕН ДЕН
от 9:00 ч до 17:00